Mustikalla hiusten värjääminen

Lapset aina hinkuvat sinistä tukkaa niinkuin Sannilla tai hiusten värjäämistä yleensä. Mutta koska oikeassa värjäämisessä on paljon myrkkyja ja lasten ikä ei vielä riitä hiusten oikeaan värjäämiseen. Olemme kokeilleet kaikki mahdolliset hiusliidut läpi ja nyt ajattelin kokeilla tätä mustikalla värjäämistä. Kokeilin sitä myös omaan tukkaani. Koska mustikka on luonnontuote ei se vahingoita hiuksia mitenkään.

Meillä ei valitettvasti ollut omia mustikoita pakkasessa niin ostin kaupan pakasteesta. Pursotin mustikoista sileää hilloa. Ettei "siemeniä" ja muuta roskaa jäänyt sekaan. Sekoitin mustikoista ja hopeashampoosta seoksen ja hieroin hiuksiin. Annoin vaikuttaa hetken ja pesimme pois. Luvin jostakin että värin parhaan vaikutuksen näkee vasta päivän päästä. Saa nähdä miten kauan väri kestää!
Väri ei tarttunut lasten hiuksiin ollenkaan mutta minulle tarttui. Varmaankin siksi koska hiukseni ovat vaalennetut ja käsitellyt. Lapsia hiukan harmitti mutta itse värjääminen oli kovin hauskaa ja harmitus meni onneksi pian ohi!

Hiusten värjäämiseen voi käyttää myös teetä, sitruuna tai kahvia. Punajuurella saisi varmaan kivan pinkin tukan.

Tässä kuvia meidän mustikka värjäämisestä:
Ennen jä jälkeen kuva:




Tässä samalla vähän vinkkejä mitä kotikeittiöstä voi löytyä hiusten hoitoon:


  • Blondi saa luonnonmukaisen värin mustikalla ja luonnonjugurtilla. Jugurtti tasapainottaa hiusten ja päänahkan pH:ta. Jugurtti tasapainottaa myös auringonpolttamia hiuksia.
  • Hunaja pehmentää hiuksia ja tekee niistä helposti käsiteltävät.
  • Avokadosta, jugurtista ja hunajasta saa kivan hiusnaamion. 
  • Männynkaarnalla voi tummentaa hiuksia.
  • Tee ihana kuorinta kookoksella ja kahvilla. Siitä jää myöskin ihana tuoksu.






Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leikkejä halloween juhliin

Kakeibo Säästämisen taika