Iltapalana sushia


Sushi on ollut aina suurta herkkua. Täällä Helsingissä sitä saapi jopa tuoreena kaupasta. Joensuussa valitettavasti vaan pakasteena josta en pitnyt alkuunkaan. Voi olla että jostakin olisi saanut mutta todella kalliiseen hintaan. Joten yksi ilta pyörittelenkin sushipakettia kaupassa kädessä ja Stadi heiti yhden kärriin huomattuaan sen. Nami!

Sushin perusraaka-aineet ovat sushiriisi, wasabi, soija, etikka, merilevä, inkivääri ja suola. Niiden lisäksi käytetään kalaa ja muita täytteitä mitkä tulevat riisin päälle väliin tai sisään.

Riisi on sushin perusta ja sen on oltava sopivan tahmeaa. Sushissa kalaa käytetään raakana. Järvikala on tosin hyvä pakastaa ennen käyttöä että loiset kuolevat.

Sushia syödään joko paljain käsin tai puikoilla (itse en osaa syödä puikoilla). Sushia kastetaan soijakastikkeeseen. Wasabia voidaan käyttää kalan ja riisin välissä mutta se on todella tulista varoitan jos ei ole tottunut tuliseen. Happamia inkiväärin paloja syödään aina sushipalojen välissä suun puhdistamiseksi.


Nigirisushi: Neliskanttinen riisipeti missä yleensä merenelävää.
Maksisushi: Kala tai riisi on kääritty rullaksi bambumaton avulla merilevän sisään.
Temaki: Sama kuin makisushi mutta kääritään käsin.
Chirashi: Raakaa kalaa ja mereneläviä riisikulhossa.
Tekka-don: Raakaa tonnikalaa riisipedillä.
Oshisushi: Puulaatikossa puristettua kalaa ja riisiä.
Tataki: Nuijittua tonnikalaa tai naudanlihaa.
Inarisushi: Riisiä ja vihanneksia  uppopaistetussa tofukääreessä.
Neta: Sushin päällä oleva kala tai muu aines.
Kaliforniarulla: Japanin ulkopuolella kehitetty sushi missä yleensä majoonisia.

Itse en pdä juurikaan kaliforninrullista. Minusta majoneesi ei kuulu sushiin. Monet vierastavat sushia raaan kalan takia mutta suosittelen kaikille etä kokeilkaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hääleikki 12 kuukautta

Mustikalla hiusten värjääminen

Leikkejä halloween juhliin