Pihjalanmarja pannari
Pihjalanmarja sesonki on nyt parhaimillaan. Suosittelenkin keräämään marjoja talteen. Marjoissa on paljon C- vitamiinia. Teinkin tänä vuonna ensimmäistä kertaa pihjalanmarjoista pannaria.
Tein pannaria ihan tavallisella pannukakun ohjeella ja lisäsin taikinaan sauvasekottimella muussattuja marjoja ja hyvää tuli. Pannarista tosin tuli vaan kamalan vaalea. Muistat vain pitää marjoja pakkasessa yön yli niin ne eivät ole niin happamia. Kirjotinkin pienen postauksen pihjalasta aikaisemmin.
Pannari:
1dl Puurohiutaleita tai kauraleseitä
1dl Vehnäjauhoa
3dl Maitoa
2 Munaa
1dl Sokeria
Ripaus suolaa
2rkl Öljyä
1dl Pihjalanmarjoja
1. Sekoita kaurahiutaleet maidon sekaan ja anna turvota hetken.
2. Vatkaa munat ja sokeri.
3. Lisää loput aineet munien ja sokerin sekaan.
4. Yhdistä kaurahiutaleet ja maito toiseen massaan.
5. Uunissa 225 astetta 20-25min
Löysin ohjeen netistä mutta jouduin lisämään jauhon määrää desillä ainakin. Muista siis pakastaa marjat edellisenä päivänä tai jos marjat ovat pakkasen puremia sitten ei tarvitse. Rouhi marjat hienoksi rouheeksi ja sekoita taikinaan. Me syötiin pannaria kerman ja mansikkahillon kanssa.
Tein pannaria ihan tavallisella pannukakun ohjeella ja lisäsin taikinaan sauvasekottimella muussattuja marjoja ja hyvää tuli. Pannarista tosin tuli vaan kamalan vaalea. Muistat vain pitää marjoja pakkasessa yön yli niin ne eivät ole niin happamia. Kirjotinkin pienen postauksen pihjalasta aikaisemmin.
Pannari:
1dl Puurohiutaleita tai kauraleseitä
1dl Vehnäjauhoa
3dl Maitoa
2 Munaa
1dl Sokeria
Ripaus suolaa
2rkl Öljyä
1dl Pihjalanmarjoja
1. Sekoita kaurahiutaleet maidon sekaan ja anna turvota hetken.
2. Vatkaa munat ja sokeri.
3. Lisää loput aineet munien ja sokerin sekaan.
4. Yhdistä kaurahiutaleet ja maito toiseen massaan.
5. Uunissa 225 astetta 20-25min
Löysin ohjeen netistä mutta jouduin lisämään jauhon määrää desillä ainakin. Muista siis pakastaa marjat edellisenä päivänä tai jos marjat ovat pakkasen puremia sitten ei tarvitse. Rouhi marjat hienoksi rouheeksi ja sekoita taikinaan. Me syötiin pannaria kerman ja mansikkahillon kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti